
Pókcsípések nyáron – Mire figyeljünk, mennyire veszélyesek és mit tehetünk ellenük?
Ma azzal fogunk foglalkozni, hogy vajon mennyire veszélyes a pókcsípés?
A szibériai mézbogyó gyümölcse hosszúkás, édes, maximum két centiméteres, méz illatú. Íze a málna és az áfonya keveréke.
A bogyókat lehet nyersen fogyasztani, készülhet belőle zselé, befőtt, aszalhatjuk is, és süteményekbe is tehetjük. Ugyanolyan ételeket készíthetünk belőle, mint a szamócából.
A bogyóknak magas az antioxidáns- és vitamintartalma. Sok C és B vitamint tartalmaz.
Tartása egyszerű; betegségek, kártevők nem támadják meg, nem igényes. Ha félárnyékos, nedves helyre kerül, akkor akár másfél méter magasra is megnőhet. Ezért használható sövényként is. Ebben is hasonlít az áfonyához, amely szintén eléggé igénytelen növény.
A cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:
http://fmc.hu/2017/08/06/mi-fan-terem-a-sziberiai-mezbogyo/
Ma azzal fogunk foglalkozni, hogy vajon mennyire veszélyes a pókcsípés?
. Bár a darazsak nem csípnek ok nélkül, ha fenyegetve érzik magukat, fájdalmasan szúrnak.
A szúnyogcsípés nemcsak kellemetlen viszketést okoz, de bizonyos esetekben allergiás reakciót is kiválthat.