
Pókcsípések nyáron – Mire figyeljünk, mennyire veszélyesek és mit tehetünk ellenük?
Ma azzal fogunk foglalkozni, hogy vajon mennyire veszélyes a pókcsípés?
„Az aszkorbinsav (C-vitamin) az élet alapjainál fejti ki hatását” – Mondta Szent-Györgyi Albert, e nélkülözhetetlen anyag felfedezője. Ezért a C-vitaminra folyamatosan, mindenkor szüksége van a szervezetnek. Természetesen vannak kiemelt időszakok és élethelyzetek, amikor magasabb mennyiségre van szükség.
A C-vitamin hatásai többek között
Szent-Györgyi a paprikából vonta ki a C-vitamint, de jelentős természetes vitaminforrás és -alapanyag még számos zöldség, a savanyú káposzta, a gyümölcsök közül a citromfélék, a kivi, a csipkebogyó. Ez utóbbiban a C-vitamin mellett vízben oldódó flavonoidok is vannak, amelyek kiegészítik az aszkorbinsav hatását, kedvezően hatnak a hajszálerekre, bizonyos mértékig gátolják a C-vitamin gyors lebontását.
Az emberi szervezet napi C-vitamin-szükséglete fokozódik megerőltető tevékenység, terhesség, szoptatás során, lázas állapotban, az immunrendszer erősítését kívánó hideg időszakban.
(Forrás: Galenus)
Ma azzal fogunk foglalkozni, hogy vajon mennyire veszélyes a pókcsípés?
. Bár a darazsak nem csípnek ok nélkül, ha fenyegetve érzik magukat, fájdalmasan szúrnak.
A szúnyogcsípés nemcsak kellemetlen viszketést okoz, de bizonyos esetekben allergiás reakciót is kiválthat.